Програма курсу «ІНФОРМАТИКА ТА ІНФОРМАЦІЙНО-КОМУНІКАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ»



Програму з напряму «Інформатика та інформаційно-комунікаційні технології»    розроблено у відповідності до завдань і пріоритетів, визначених у Державному стандарті базової і повної загальної середньої освіти (Постанова Кабінету Міністрів від 23 листопада 2011 р. N 1392), щодо формування і розвитку проектно-технологічної та інформаційно-комунікаційної компетентностей учнів, реалізації їх творчого потенціалу і соціалізації у суспільстві.
Програму призначено для учнів 8-10 класів загальноосвітніх навчальних закладів, які вивчають інформатику за затвердженими МОН України навчальними програмами.
Особливістю структури програми є те, що вона містить дві змістовні лінії: сучасні інформаційно-комунікаційні технології (ІКТ) та основи алгоритмізації та програмування (ОАП).

Мета та завдання програми
Мета навчання за даною програмою – розвиток логічного, аналітичного мислення та основних видів розумової діяльності, розкриття ролі інформаційних технологій в розвитку сучасного суспільства, розвиток уміння розв’язувати змістовні задачі різного рівня складності, підготовку учнів до участі в олімпіадах, конкурсах, турнірах, науково-практичних конференціях, конкурсах-захистах науково-дослідницьких робіт різного рівня та інших інтелектуальних змаганнях, сприяння розвитку творчої діяльності учнів, заснованої на використанні комп’ютера та інформаційних технологій.

Завданнями навчання за даною програмою є:
§  формування та розвиток в учнів бази предметних компетентностей у галузі інформатики та інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ)  для якісного їх використання в навчально-пізнавальній діяльності та розширення інформаційного світогляду;
§  навчання проведення основних операцій над інформаційними об’єктами;
§  формування вміння самостійно опановувати нові технології, які сприяють покращенню навчання;

§  формування наукового мислення, спрямованого на проведення досліджень, самостійне здобування та опрацювання даних, доцільне використання програмних засобів.



Коментарі