Збірники задач та розв’язків ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з інформатики



Дані посібники містять задачі та розв’язки ІІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики, що проводилась у Чернігівській області у 2012-2013, 2013-2014 навчальних років.
ІІІ етап олімпіади проводився синхронно з іншими областями з використанням центрального серверу прийому і автоматизованої перевірки розв’язків. У збірниках викладені алгоритми розв’язання задач, реалізовані мовами програмування Pascal і C++.
Алгоритми розв’язання задач, що представлені в збірниках, запропоновані вчителями та учнями загальноосвітніх навчальних закладів області, які мають позитивний досвід участі в олімпіадному русі. Програми-розв’язки перевірялися на множині тестів, підготовлених журі олімпіади. Переважна більшість наведених розв’язків є абсолютно правильними, якщо інше не вказано в поясненні.
Матеріали допоможуть учителю і учню системно організувати підготовку до олімпіад з інформатики, підвищити свій рівень знань із програмування. Постійна практика розв’язання задач із програмування формує в учнів навички класифікувати задачі, бачити спільні та відмінні елементи, вносити можливі покращення в існуючі алгоритми розв’язання.
Збірники розраховані на вчителів та учнів, які готуються до участі в інтелектуальних змаганнях з інформатики, а також додатково займаються програмуванням.

Посібники розраховані на розвиток здібностей відповідної категорії учнів – підлітків із розвиненим логічним мисленням, підготовленим математичним апаратом, зацікавлених у формуванні себе як майбутніх програмістів. Саме такі учні, як правило, беруть участь в олімпіаді з інформатики.



Коментарі