Збірник задач та розв’язків ІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики 2014-2015 навчального року


     Корисними матеріалами для підготовки до інтелектуальних змагань є збірники олімпіадних задач минулих років із розв’язками. Даний збірник містить задачі та розв’язки ІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики, що проводилась в Чернігівській області у 2014-2015 навчальному році.
  У збірнику викладені алгоритми розв’язання задач, реалізовані мовою програмування Паскаль. Матеріали допоможуть вчителю і учню системно організувати підготовку до олімпіад з інформатики, підвищити свій рівень знань із програмування.
       У збірнику пропонуються алгоритми розв’язання задач пробного туру, першого та другого варіантів. Розв’язки задач пробного туру та першого варіанту перевірялися за допомогою автоматизованої тестувальної системи. Кожен алгоритм розв’язання вказаних задач є коректним.
  ІІ етап олімпіади проводився з використанням центрального серверу автоматизованої перевірки розв ́язків. Задачі для пробного туру та ІІ етапу олімпіади (перший варіант) підібрані Петровим С.О., старшим викладачем кафедри комп ́ютерних наук Сумського державного університету, кандидатом технічних наук.
   Алгоритми розв ́язання задач, що представлені у збірнику, запропоновані Бондаренком Сергієм Михайловичем, вчителем-методистом, вчителем математики та інформатики Прилуцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів No 7 та Зубом Володимиром Володимировичем, вчителем-методистом, вчителем математики, директором Прилуцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів No 7 Прилуцької міської ради. 

Коментарі